Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δημοσκοπήσεις σε ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία για τις γενικές εκλογές

Δημοσκοπήσεις σε ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία για τις γενικές εκλογές


SPUTNIK
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στη Βρετανία στις 7 το πρωί σήμερα.
ΛΟΝΔΙΝΟ (Sputnik) - Τα εκλογικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανοίξει στις  επτά τοπική ώρα , καθώς  η Βρετανία ψήφίζει  για το νέο κοινοβούλιο της την Πέμπτη.
Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 22:00


Οι εκλογές του 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούνται οι πιο απρόβλεπτες που έχουν γίνει ποτέ.
 Η προεκλογική εκστρατεία δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη  ότι προέκυψε  ένας  πρωτοπόρος  στο τέλος.
Και τα δύο μεγάλα κόμματα, το Εργατικό και οι Συντηρητικοί, έχουν στις  δημοσκοπήσεις   περίπου το 34 τοις εκατό, το οποίο δεν είναι αρκετό  για να σχηματιστεί  κυβέρνηση πλειοψηφίας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει τώρα να ακουστούν  οι απόψεις των μικρότερων κομμάτων.
Σε περίπτωση απουσίας ενός σαφούς ηγέτη, τα τρία πιθανά αποτελέσματα των εκλογών είναι πρώτον ένας επίσημος συνασπισμός , στην δεύτερη περίπτωση είναι η λεγόμενη συμφωνία εμπιστοσύνης και της προσφοράς  μεταξύ των μερών,  και τέλος η συνεργασία με βάση την ψηφοφορία με ψηφοφορία.

Η  συμφωνία  εμπιστοσύνης και  προσφοράς είναι λιγότερο αποδεκτή από ένα συνασπισμό που συνεπάγεται ότι ένα μικρότερο κόμμα υποστηρίζει το μεγαλύτερο, στις προτάσεις του προϋπολογισμού του και στην ψήφο εμπιστοσύνης.

 Επιτρέπει στο κόμμα που δεν θα μπορούσε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία  την υλοποίηση των πολιτικών της, ενώ παράλληλα αφήνει το μικρότερο κόμμα να διαδραματίσει το ρόλο του  στο κοινοβούλιο.

Μια  συνεργασία  ψηφοφορίας με ψηφοφορία είναι η λιγότερο δεσμευτική συμφωνία για τους συμμετέχοντες και επιτρέπει στα συμβαλλόμενα μέρη να διατηρήσουν την αμετάβλητη  σε αμφισβητήσιμα ζητήματα στάση τους. Ο ηγέτης των Εργατικών έχει ήδη εκφράσει την προθυμία του να έχει το δικαίωμα ψήφου το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας κατά τις  ψηφοφορίες με το οποίο θα   συνεργαστεί όπως δήλωσε  κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης του BBC στην ώρα των ερωτήσεων.


http://sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά η'' που προσβάλουν πρόσωπα οικογένειες θεσμούς θα σβήνονται από τους διαχειριστές του BLOCK