Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Mια Φορά κι Ενα Καιρό....!!!

''ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΠΕΦΤΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΓΕΝΩ. ΤΡΥΠΩ, ΤΡΥΠΩ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΚΑΒΩ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ. ΠΗΔΩ ΤΡΕΛΛΑ, ΚΥΛΩ ΑΡΓΑ, ΚΑΡΠΙΖΩ ΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΙΟ, ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΑ'' (Μ. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



  Ο  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ   ΙΩΑΝΝΟΥ  ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΜΙΞΑΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Τρίκαλα. Η νέα του δουλειά, ''ΤΟ ΧΩΡΙΟ'' είναι ένα graphic novel για την Ελληνική Ύπαιθρο, που διηγείται μία απλή ιστορία, όμορφη ιστορία γεμάτη αναμνήσεις. Αφηγείται τις σχέσεις των νέων γενεών με τις παλαιότερες, μέσω εικόνων που αποτυπώνουν την Ελληνική Ηπειρωτική Φύση, την αρχιτεκτονική των χωριών της, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, τα πανηγύρια, τα παιδικά παιγνίδια, και - εν γένει - την ανεμελιά μίας ζωής με πιο αργούς και πιο ανθρώπινους ρυθμούς.


  Μίας εποχής που πολλοί από εμάς προλάβαμε να ζήσουμε και που, στο μεγαλύτερό της βαθμό, έχει πια περάσει ανεπιστρεπτί.

  Οι 80 ασπρόμαυρες σελίδες του έργου είναι αποτέλεσμα της δουλειάς ενός ανθρώπου με μεράκι για το αντικείμενο που έχει καταπιαστεί, όπως θα δείτε στις εικόνες και στο βίντεο που θα βρείτε στο άρθρο μας, αλλά και αποτέλεσμα μίας εκτεταμένης έρευνας του δημιουργού πάνω σε λαογραφικά θέματα.

  ''ΤΟ ΧΩΡΙΟ'' δεν έχει βγει ακόμη στα βιβλιοπωλεία. Ο Αποστόλης ζητά τη βοήθειά μας για να ολοκληρώσει και να εκδώσει το δημιούργημά του, ''ώστε ΤΟ ΧΩΡΙΟ να μην γίνει μία ακόμη όμορφη δουλειά που θα μείνει στο συρτάρι'',όπως λέει ο ίδιος στη σελίδα της καμπάνιας του στο indiegogo.

   Όπως θα δείτε στην καμπάνια της ιστοσελίδας που προαναφέραμε, πέρα από το ότι μπορείτε να είστε από τους πρώτους που θα πιάσουν ''ΤΟ ΧΩΡΙΟ'' στα χέρια τους και μάλιστα υπογεγραμμένο, τα διάφορα ανταλλάγματα/perks περιλαμβάνουν μοναδικά σκίτσα, σελιδοδείκτες, προσχέδια,art-prints, κάρτες, αλλά και όλα τα προηγούμενα κόμικς του Ιωάννου. Θα υποστηρίξουμε την προσπάθεια του μοναδικού αυτού graphic novel αφού δε βλέπουμε την ώρα να πάρουμε ''ΤΟ ΧΩΡΙΟ'' στα χέρια μας. Εσείς ;

ΠΗΓΗ :
* http://www.somuchreading.com/ena-graphic-novel-gia-tin-elliniki-ipethro/
* solittlesleepingandsomuchreading.blogspot.com


                                                      ****************************
*********************************************************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά η'' που προσβάλουν πρόσωπα οικογένειες θεσμούς θα σβήνονται από τους διαχειριστές του BLOCK